2014 г.

От средата на 2014 г. всички ЕЕГ и ЕМГ апаратите на Neurosoft се доставят с програми от новото поколение.
Платформата "OMEGA" e създадена със съдействие от специалистите на Neurosoft Europe и се отличава с изключителна гъвкавост и адаптируемост към индивидуалните нужди на ползващите.
Програмното обезпечение e оптимизирано към най-новите операционни системи и има и поддръжка на сензорните (touchscreen) екрани. Всички менюта на програмата, справочни файлове и генератор за създаване на рапортите са на български език.

Какво ново?
 • Поддръжка и каскадиране на многоканални усилватели ( до 256 канала общо)
 • Подобрен интерфейс:
  - бързо начало на тестове и подобрена видимост на параметрите;
  - специален интерфейс за сензорните (touchscreen) екрани;
  - произволно задаване на потребителски клавиши и функции на педала;
  - нов редактор на автоматични протоколи.
 • Оптимизиране на регистрация и анализ на ЕЕГ и ПСГ
 • Оптимизиране на тестове и добавяне на автоматични режими на анализ на ЕМГ:
  - възможност за опростен анализ на F-вълни;
  - онлайн класификация на спонтанна и интерферентна иглена ЕМГ;
  - онлайн класификация на джитер;
  - интегриран анатомичен ЕМГ атлас към всички методики
  - автоматичен анализ на ЕП с възможност за поставяне на компоненти по време на регистрацията;
  - нова диаграма в ритмична стимулация;
  - възможност за предварителен преглед на общи таблици
atlas_sm.jpg fwave_sm.jpg spon_sm.jpg
Интегриран анатомичен ЕМГ атлас Опростен анализ на F-вълни Класифициране на спонтанна ЕМГ
jitter_sm.jpg screen_sm.jpg fast_sm.jpg
Класифициране на джитер Мащабиране на екрана Бързо начало на тестове
XI-ти семинар по неврофизиология и невросонология

XI-ти семинар по неврофизиология и невросонология.

С подкрепата на Нейрософт на 17 – 9 март 2014 г. в гр. Трявна се проведе 11-ти Практически семинар по неврофизиология и невросонология.
По време на обучението специалистите-невролози имаха възможност да обогатят своите знания и да развият практическите умения в областта на електромиографията.


2013 г.

Logo_X_kurs_250.jpg
X-ти семинар по неврофизиология и невросонология


От 15 до 17.03.2013 г. в хотел „Империал”, гр. Пловдив се проведе семинар по клинична електромиография и ултрасонография. По време на семинара „Илан Медицинска Апаратура” представи пред специалисти – невролози от България, Македония и Румъния възможностите на ЕМГ апаратурата на Neurosoft Русия –световен лидер сред производителите в областта на електрофизиологията.
Благодарим на всички лектори, демонстратори и участници.img1.jpgimg2.jpgimg3.jpg
img4.jpgimg5.jpgimg6.jpg

още снимки
Конгрес по неврология Златни Пясъци 2013

От 16 до 19 май в к.к. „Златни пясъци” се състоя XIII Национален конгрес по неврология с международно участие. Форумът протече при засилен интерес, като в него се включиха както невролози от цялата страна, така известни чуждестранни лектори в областта.
На нашия щанд представихме както добре познатите комбинирани ЕЕГ и ЕМГ апарати, така и новата разработка 5 канален ЕМГ апарат с вграден двуканален токов стимулатор 
Skybox

2012 г.


Untitled-1.jpg
Практически курс по Електромиография и Невросонология


При голям успех протече XI Практически курс по ЕМГ и невросонология.
Организираният от нашия представител за България Илан Медицинска Апаратура ООД IX Практически курс по ЕМГ и невросонология ( 16-18.03.2012 г.), събра невролози от цялата страна.
Вече девета поредна година в този научен форум участват голям брой специалисти и интересът към събитието непрекъснато расте.

Тази година в малкия град Правец на 80 км от София се събраха над 170 участници.Тридневната програма бе амбициозна и на високо научно ниво. Включени бяха лекции за комплексния подход при диагностиката на сложни патологични състояния, като например радикулопатиите, както и доклади върху проблемите на ЕМГ при плексопатии, за често срещаните проблеми при провеждането на ЕМГ, за мускулната свръхактивност и повишена възбудимост на двигателните единици и за неврофизиологичните методи на изследване на главоболието.
Успоредно с лекциите и докладите се провеждаха практически занятия и индивидуални обучения, на които бяха изследвани пациенти с различни заболявания.Бяха показани такива методи като Т-рефлекс, магнитна стимулация, Н –рефлекс на ръка, ЕМГ на единично мускулно влакно( джитер). При изследването на пациент с радикулопатия бе демоностриран комплексния диагностичен подход.
Организацията на мероприятието бе великолепна. От името на фирма Нейрософт бихме искали да благодарим на доц. д-р С. Новачкова-Спасова, доц. д-р Д. Богданова, д-р Лисичков за чудесните лекции и доклади, а също и на нашия консултант д-р Сергей Глебович Николаев за докладите и практическите занятия. И разбира се, специална благодарност на организаторите на събитието – фирма Илан Медицинска Апаратура.

Фото репортаж


2011 г.


XII Национален конгрес по неврология

XII Национален конгрес по неврология

XII Национален конгрес по неврология се проведе от 19 до 21 май в хотел Самоков, кк Боровец.
На щанда на нашия представител за България "Илан Медицинска Апаратура" бяха представени най-новите ни предложения в областта на клиничната неврофизиология и образната диагностика.

Фоторепортаж

XIINC 2011_2_190.jpg XIINC 2011_1_190.jpg XIINC 2011_3_190.jpg
XIINC 2011_4_190.jpg XIINC 2011_5_190.jpg XIINC 2011_6_190.jpg
8-ми практически курс по електромиография гр. Трявна 2011

8-ми практически курс по електромиография гр. Трявна 2011

Повече от 70 миографисти от България, Румъния, Македония и Русия се събраха в гр. Трявна на традиционния практически курс по ЕМГ.
Благодарим на нашите лектори: доц. Сийка Новачкова, България, доц. Пламен Цветанов, България, доц. Сергей Николаев, Русия и д-р Иван Лисичков, България за интересни доклади на актуални теми в областа на клиничната електромиография.

На курса беше представен и новият Атлас по електромиография на
д-р Сергей Николаев, който ще бъде незаменимо помагало за българските миографисти при ЕМГ диагностиката.

Снимките от курса са качени на нашата страничка във FacebookМеморандум за дългосрочно сътрудничество при провеждане на клинични проучвания в областта на електродиагностиката и невробиофизиката

Меморандум за дългосрочно сътрудничество при провеждане на клинични проучвания в областта на електродиагностиката и невробиофизиката

Научноизследователският център, ръководен от д-р С.Николаев, к.м.н. , Русия бе поканен и се нареди сред четирите водещи в света центрове за научни разработки в областта на неврофизиологията , заедно с центрове ръководени от Prof. Jun Kimura, MD, САЩ, Prof. John C. Rothwell, MD, Великобритания и изследователските центрове на авторитетната организация PERNEBI, Индонезия, които подписаха меморандум за дългосрочно сътрудничество при провеждане на клинични проучвания в областта на електродиагностиката и невробиофизиката, клиничното им приложение в медицинската практика и обучението на медицински специалисти.

Медицинският консултант на фирма Neurosoft Д-р С.Николаев, к.м.н. , Русия бе сред основните лектори на проведения на 25-26.11.2010 г. Международен симпозиум с практикум по неврофизиология в Джакарта, Индонезия. Д-р С.Николаев изнесе две лекции : „ Основни ЕМГ техники” и „ Клинична диагностика на инсулти и коренчеви увреди с помощта на магнитна стимулация и F-вълна” и демонстрира тези техники в рамките на сателитния практикум, проведен с апаратура на Neurosoft.

Фоторепортаж

д-р С.Николаев По време на семинара на Prof. John C. Rothwell, MD, Великобритания Магнитна стимулация: приложение за диагностика и лечение Neurosoft за първи път представи магнитния стимулатор с охлаждащ блок Neurosoft Neuro-MS/D. Д-р Николаев подпомага професор Кимура по време на семинара на тема Стимулационна ЕМГ: клинично приложение при трудни пациенти, където бяха демонстрирани мигателен рефлекс и Inching техника
д-р С.Николаев, к.м.н. , Русия Prof. John C. Rothwell, MD, UK Prof. Jun Kimura, MD, САЩ

По време на семинара на Prof. John C. Rothwell, MD, Великобритания "Магнитна стимулация: приложение за диагностика и лечение" Neurosoft за първи път представи магнитния стимулатор с охлаждащ блок Neurosoft Neuro-MS/D.


Събития 2010 г. , Събития 2009 г. , Събития 2008 г.

2010 г.


XXI Мексикански конгрес по рехабилитационна медицина

XXI Мексикански конгрес по рехабилитационна медицина се проведе на 20-23 октомври в хотел Hilton Golf and Spa Resort гр. Канкун (Мексика).

Световно известните специалисти: д-р Джун Кимура (Dr. Jun Kimura) от Япония (моторна и сензорна скорост на провеждане, инчинг, H-рефлекс, F-вълна), д-р Карлос Пинто (Dr. Carlos Pinto) от Бразилии (соматосензорни EП), д-р Луз Ма. Монтес (Dr. Luz Ma. Montes) от Мексика (визуални ЕП с ЕРГ, Р300) проведоха мастер-класове с апаратите на Neurosoft. Присъстващите лекари били приятно изненадани от броя на демонстрираните методики и качеството на получените резултати.

Нашият мексикански дилър Axontech de Mexico, S.A. de C.V. представи на своя щанд цялата гама ЕМГ и ЕЕГ апарати на Neurosoft.

Фоторепортаж

XXI Мексикански конгрес по рехабилитационна медицина XXI Мексикански конгрес по рехабилитационна медицина


Мастер-клас по EМГ в Турция: за пореден път качеството на нашите апарати е отбелязано от специалисти

Повече от 350 специалисти по ЕМГ взеха участие във втория мастер-клас по ЕМГ, състоял се от 30 септември – 3 октомври от Истанбулския университет (Istanbul Egitim ve Arastirma Hastanesi). 
Проявата, проведена в градския исторически музей, беше посветена на основните ЕМГ методики: иглена ЕМГ, джитер, макро-ЕМГ, оценяване на броя на двигателните единици (MUNE), стимулационна ЕМГ. Електромиографското оборудване беше представено от турската компания AVM. Благодарение на нейната подкрепа лекарят-консултант по неврофизиология Сергей Николаев демонстрира на участниците особеностите на стимулационната ЕМГ.
На нашите апарати изследване на единично мускулно влакно направи и известният шведски електромиографист Dr. Erick Stalberg. Той изрази удовлетворение от получените резултати и вече не за пръв път отбеляза високото качество на разработките на Neurosoft.
Повече информация за проявата търсете на www.emg2010.org  

Фоторепортаж

ist2010_1.jpg ist2010_2.jpg ist2010_3.jpg
ist2010_4.jpg ist2010_5.jpg ist2010_6.jpg


Академия по болка

Neurosoft участва във фирменото изложение по време на "Академия по болка", която се проведе в Сол Несебър Ризорт, Несебър на 10-12.09.2010. Посетителите на нашия щанд имаха възможност да получат информация за цялата гама апарати и услуги, които предлагаме на българския пазар.
Благодарим на Българско дружество по главоболие и болка и Сдружение Българско дружество по Неврология за перфектната организация на проявата и предоставената на нас възможност за контакт с нашите бъдещи и настоящи клиенти.
Akademia_150.jpg

Нашите ЕМГ и ЕП апарати на 17-ти Интернационален Конгрес в Лион.

17-тият Интернационален конгрес на френско-говорящите специалисти по електроневромиография се проведе в град Лион, Франция от 8 до 11 юни 2010 г. По време на това събитие беше организирана изложба на медицинските апарати на Neurosoft. Цялата гама от ЕМГ апаратура, произведена от Нейрософт беше демонстрирана на щанда на френския дилър Pierre Scholl (NeuroMed). 

На съпътстващите конгреса семинари бяха представени апаратите на Neurosoft. Използвайки цифровата ЕМГ и ЕП система Neuro-MEP-4, професор Joe Jabra (САЩ) демонстрира няколко начина за получаване и декомпозиция на акционни потенциали, професор Wang (Белгия) представи изследване за малки труднодостъпни нерви и мускули на долните крайници. 

Фоторепортаж

Lion_5_190.jpg Lion_3_190.jpg Lion_4_190.jpg
Оригинален текст на новината >>>

Булмедика 2010

Neurosoft участва в специализирано изложение "Булмедика 2010", което се проведе на 11-14 май 2010 г. в гр София.

На щанда на нашия представител за България фирма "Илан Медицинска Апаратура" ООД се състояла презентацията на новото програмно обезпечение за регистрация и анализ на ЕКГ и провеждане на стрес тест изследвания. Програмата е преведена на български език.


VII Практически курс по клинична ЕМГ

Като водещ световен производител на иновативна апаратура за ЕМГ, Neurosoft оказва системна подкрепа на своите дилъри в обучението и професионалната квалификация на специалистите, работещи в тази област. За седмa поредна година "Илан Медицинска Апаратура", в качеството си на дългогодишен изключителен представител на Neurosoft за България, организира интензивен практически курс по клинична електромиография. В продължение на три дни в хотел „ Сезони”, гр. Трявна над 80 невролози имаха възможност да чуят и обсъдят доклади на актуални теми в областа на клиничната електромиография, изнесени по великолепен начин от лекторите Доц. д-р. С.Г. Николаев, Русия, Доц. д-р С. Новачкова, България и Доц. д-р П. Цветанов, България.

Успоредно с теоретичната програма бяха проведени индивидуални практически обучения с апаратура и програмно обезпечаване на фирма Neurosoft.

На традиционната гала вечер, специално за участниците в курса, пя звездата на българската естрада Любо Киров от група „ ТЕ”.

Фоторепортаж


Визита на професора Джун Кимура

През декември 2009 г. професор Джун Кимура ( Jun Kimura, M.D.) посети офиса на фирма „PT. Bersaudara” – представител на Neurosoft в Индонезия (PT. Bersaudara, Jalan Penjernihan Raya No. 38 Jakarta 10210 Indonesia).
По време на своята визита, професор Кимура проведе множество презентации, използвайки електромиограф на фирма Нейрософт Нейро-МВП-4, като продемонстрира различни електромиографски методики.
Проф. Кимура обърна внимание на високото качeство на кривите, получавани с апарата Neurosoft.

Проф. Кимура е автор на световно-известната монография: «Electrodiagnosis in Diseases of Nerve and Muscle: Principles and Practice».

Фоторепортаж

KIM2.jpg KIM3.jpg KIM4.jpg
KIM5.jpg KIM6.jpg KIM7.jpg
KIM8.jpg KIM9.jpg KIM10.jpg
KIM11.jpg KIM12.jpg KIM13.jpg
Оригинален текст на новината >>>

2009 г.

Мастер-класове в Сеул и Джакарта

В края на октомври – началото на ноември 2009 г. д-р Сергей Николаев представи поредицата от мастер-класове по неврология в Сеул ( Южна Корея)и в Джакарта ( Индонезия). Изследванията се провеждаха на апаратите Neuro-EMG-Micro и Neuro-MS.

Фоторепортаж

Мастер-клас по неврология ( Джакарта) Мастер-клас по неврология ( Джакарта) Мастер-клас по неврология ( Джакарта)
Мастер-клас по неврология ( Сеул) 37 Национален конгрес на Корейската Академия по рехабилитационна медицина 37 Национален конгрес на Корейската Академия по рехабилитационна медицина


Френски национален неврофизиологичен конгрес

На 2-3 октомври в гр. Ла-Рошел ( Франция) се проведе Френски национален неврофизиологичен конгрес, на който Neurosoft участваше с изложбен щанд. Паралелно с форума се състоя среща на френските дилери на Neurosoft, на която се обсъждаха въпросите свързани със усъвършенстването на програмата Neuro-MEP.NET.

Фоторепортаж


Мастер-клас за работа с ЕМГ апаратите на Neurosoft в Истанбул събра за пореден път голяма аудитория 

В рамките на 10-ти Конгрес на Европейската Асоциация по Клинична Анатомия (EACA), който се проведе в гр. Истанбул ( Турция) на 2-4 септември 2009 г., била организирана изложба на медицинска техника и мастер-класове за работа с нея. 

Мастер-класът за работа с ЕМГ апарата Neuro-EMG-Micro проведе Dr. Turgut Adatepe и Dr. Aytug Hayirli. Пред аудитория от около 250 лекари те демонстрираха възможностите на апарата при стимулационните методики.

Освен нашата компания възможностите на своята апаратура показаха представители на MicroMed, Medelec (CareFusion) и Medtronic. Независимо от високото ниво на участниците, нашия електромиограф получи най-високи оценки на присътствалите.

Фоторепортаж


28-ми Международен Конгрес по Епилепсия

28-мият Международен Конгрес по Eпилепсия, който се проведе в края на юни – началото на юли в гр. Будапеща, Унгария, събра повече от 4 хиляди участници. Специалистите от цял свят обсъждаха актуалните въпроси на епилептологията. Измежду най-интересните теми на неврофизиологията, повдигнати на Конгреса, могат да се отбележат видеомониторинга на ЕЕГ, количественната ЕЕГ и магнитната стимулация.

Извън официалната част на програмата на Конгреса беше отпразнувана стогодишнината на Международната лига против епилепсия (ILAE), която е била основана по време на работа на Световния Медицински Конгрес на 30 август 1909 година в стая №460 на хотел Бристол в гр. Будапеща.

Neurosoft е единствената компания от Русия, която представи на това мероприятие от толкова високо ниво своята продукция. За нас беше изключително приятно да посрещнем на щанда си благодарните потребители на нашата апаратура от цял свят и да се запознаем с нови колеги – медици, проявяващи интерес към най-новите разработки в областта на неврофизиологията.


EЕГ  в операционна зала

На 13 май Neuron-Spectrum-4/EP произведен от Neurosoft беше успешно използван в Университетската болница в Saõ Paulo ( Бразилия) при извършването на електрокортикография по време на лобектомия на темпоралния дял на пациент страдащ от епилепсия. Използвана е специална система за позициониране на кортикални ЕЕГ електроди. Неврофизиолозите оцениха високо качеството на сигнала получаван от Neuron-Spectrum-4/EP в оперативни условия. Това позволи на хирурзите да прецизират своите действия само в зоните с най-висока епилептична активност.

Фоторепортаж

ЕЕГ преди резекция ЕЕГ след резекция

Neuron-Spectrum-4/EP по време на електрокортикографията Neuron-Spectrum-4/EP по време на електрокортикографията Система за позициониране при електрокортикография
Система за позициониране при електрокортикография Електроди позиционирани на кората преди резекцията

Вижте оригиналната версия на новината на: http://www.neurosoftbrasil.com.br/


XI Конгрес по неврология

На 16 май 2009 г. преключи работата си XI Конгрес по неврология. В продължение на три дни в НДК гр. София повече от 650 участници от цялата страна и околните държави имаха възможност да се запознаят с най-новите достижения в неврологията, неврофизиологията и формацията.

На фирмения щанд на компанията за пръв път бяха представени уникалните възможности на многофункционалния ЕЕГ, ЕМГ, ЕП апарат Neuron-Spectrum-4EPM и изцяло обновеното програмно обезпечение за неврофизиологичното оборудване на компанията, разработено на най-съвременната платформа Microsoft.NET.

Голям интерес предизвикаха демонстрациите на новия цветен дуплекс доплерсонограф SonoScape S6, позволяващ ново ниво на диагностиката на интра и екстракраниални съдове.

Фоторепортаж


Курс по ЕМГ 2009 г.

В продължение на три дни 26.02.-28.02.2009 в курортен комплекс "Св.Св. Константин и Елена" - Варна се проведе традиционният интензивен курс по клинична ЕМГ, организиран от "Илан Медицинска Апаратура" със съдействието на фирма "Нейрософт".

Над 40 специалисти- невролози имаха възможност да получат нови знания и да усъвършенстват своите практически умения.

Благодарим на нашите лектори: доц. Сийка Новачкова (ИСУЛ, гр. София), доц. Пламен Цветанов ( гр. Плевен), доц. Сергей Николаев (Русия) и д-р Иван Лисичков (гр. Русе) за интересни доклади на актуални теми в областа на клиничната електромиография.

Инженерите на фирма Илан Медицинска Апаратура представиха новото програмно обезпечение за ЕМГ, разработено специално за западноевропейския пазар, в съответствие с изискванията на ЕС.

По време на курса се проведоха индивидуални обучения с ЕМГ апаратура на фирма „Нейрософт”.

На успешно завършилите курса бяха издадени сертификати от "Нейрософт".

Фоторепортаж


Arab Health 2009

За четвърти път фирма Neurosoft взе участие в най-голямата в Близкия изток медицинско изложение "ARAB HEALTH". Интересът към изложбата нараства непрекъснато, като всяка година се увеличава броят на изложителите, и ние се стараем да не се изгубим при това многообразие. На всички изложби ние не само показваме оборудване но и демонстрираме неговия практически потенциал. И тази година десетки лекари от Сирия, Иран, ОАЕ и от други арабски держави участваха в проведените мастер-класове и практическите демонстрации. 

Фоторепортаж

2008 г.

World Best Dealer 2008

Титлата  "Най-добър дилер на фирма Neurosoft" за 2008 г. е присвоена на  г-н Пиер Шол (Mr. Pierre Scholl), фирма "Neuromed", Франция. Церемонията по връчване на сертификата се е състояла на 21 януари 2009 г. в гр. Иваново.


Итоги на Мedica 2008

4 дни, 4313 експонати, 137000 посетители. Напук на световната финансова криза, изложбата за пореден път подтвърди своя световен статут на най-голямо събитие в медицината.

За нас тазгодишната изложба е една от най-удачните. И ние вече се готвим за следващата.