Мастер-класове в Сеул и ДжакартаФренски национален неврофизиологичен конгресМастер-клас в Истанбул28-ми Международен Конгрес по Епилепсия ЕЕГ  в операционна залаXI Конгрес по неврология • Курс по ЕМГ 2009 г.Arab Health 2009


 

Мастер-класове в Сеул и Джакарта

В края на октомври – началото на ноември 2009 г. д-р Сергей Николаев представи поредицата от мастер-класове по неврология в Сеул ( Южна Корея)и в Джакарта ( Индонезия). Изследванията се провеждаха на апаратите Neuro-EMG-Micro и Neuro-MS.

Фоторепортаж

Мастер-клас по неврология ( Джакарта) Мастер-клас по неврология ( Джакарта) Мастер-клас по неврология ( Джакарта)
Мастер-клас по неврология ( Сеул) 37 Национален конгрес на Корейската Академия по рехабилитационна медицина 37 Национален конгрес на Корейската Академия по рехабилитационна медицина


Френски национален неврофизиологичен конгрес

На 2-3 октомври в гр. Ла-Рошел ( Франция) се проведе Френски национален неврофизиологичен конгрес, на който Neurosoft участваше с изложбен щанд. Паралелно с форума се състоя среща на френските дилери на Neurosoft, на която се обсъждаха въпросите свързани със усъвършенстването на програмата Neuro-MEP.NET.

Фоторепортаж


Мастер-клас за работа с ЕМГ апаратите на Neurosoft в Истанбул събра за пореден път голяма аудитория 

В рамките на 10-ти Конгрес на Европейската Асоциация по Клинична Анатомия (EACA), който се проведе в гр. Истанбул ( Турция) на 2-4 септември 2009 г., била организирана изложба на медицинска техника и мастер-класове за работа с нея. 

Мастер-класът за работа с ЕМГ апарата Neuro-EMG-Micro проведе Dr. Turgut Adatepe и Dr. Aytug Hayirli. Пред аудитория от около 250 лекари те демонстрираха възможностите на апарата при стимулационните методики.

Освен нашата компания възможностите на своята апаратура показаха представители на MicroMed, Medelec (CareFusion) и Medtronic. Независимо от високото ниво на участниците, нашия електромиограф получи най-високи оценки на присътствалите.

Фоторепортаж


28-ми Международен Конгрес по Епилепсия

28-мият Международен Конгрес по Eпилепсия, който се проведе в края на юни – началото на юли в гр. Будапеща, Унгария, събра повече от 4 хиляди участници. Специалистите от цял свят обсъждаха актуалните въпроси на епилептологията. Измежду най-интересните теми на неврофизиологията, повдигнати на Конгреса, могат да се отбележат видеомониторинга на ЕЕГ, количественната ЕЕГ и магнитната стимулация.

Извън официалната част на програмата на Конгреса беше отпразнувана стогодишнината на Международната лига против епилепсия (ILAE), която е била основана по време на работа на Световния Медицински Конгрес на 30 август 1909 година в стая №460 на хотел Бристол в гр. Будапеща.

Neurosoft е единствената компания от Русия, която представи на това мероприятие от толкова високо ниво своята продукция. За нас беше изключително приятно да посрещнем на щанда си благодарните потребители на нашата апаратура от цял свят и да се запознаем с нови колеги – медици, проявяващи интерес към най-новите разработки в областта на неврофизиологията.


EЕГ  в операционна зала

На 13 май Neuron-Spectrum-4/EP произведен от Neurosoft беше успешно използван в Университетската болница в Saõ Paulo ( Бразилия) при извършването на електрокортикография по време на лобектомия на темпоралния дял на пациент страдащ от епилепсия. Използвана е специална система за позициониране на кортикални ЕЕГ електроди. Неврофизиолозите оцениха високо качеството на сигнала получаван от Neuron-Spectrum-4/EP в оперативни условия. Това позволи на хирурзите да прецизират своите действия само в зоните с най-висока епилептична активност.

Фоторепортаж

ЕЕГ преди резекция ЕЕГ след резекция

Neuron-Spectrum-4/EP по време на електрокортикографията Neuron-Spectrum-4/EP по време на електрокортикографията Система за позициониране при електрокортикография
Система за позициониране при електрокортикография Електроди позиционирани на кората преди резекцията

Вижте оригиналната версия на новината на: http://www.neurosoftbrasil.com.br/


XI Конгрес по неврология

На 16 май 2009 г. преключи работата си XI Конгрес по неврология. В продължение на три дни в НДК гр. София повече от 650 участници от цялата страна и околните държави имаха възможност да се запознаят с най-новите достижения в неврологията, неврофизиологията и формацията.

На фирмения щанд на компанията за пръв път бяха представени уникалните възможности на многофункционалния ЕЕГ, ЕМГ, ЕП апарат Neuron-Spectrum-4EPM и изцяло обновеното програмно обезпечение за неврофизиологичното оборудване на компанията, разработено на най-съвременната платформа Microsoft.NET.

Голям интерес предизвикаха демонстрациите на новия цветен дуплекс доплерсонограф SonoScape S6, позволяващ ново ниво на диагностиката на интра и екстракраниални съдове.

Фоторепортаж


Курс по ЕМГ 2009 г.

В продължение на три дни 26.02.-28.02.2009 в курортен комплекс "Св.Св. Константин и Елена" - Варна се проведе традиционният интензивен курс по клинична ЕМГ, организиран от "Илан Медицинска Апаратура" със съдействието на фирма "Нейрософт".

Над 40 специалисти- невролози имаха възможност да получат нови знания и да усъвършенстват своите практически умения.

Благодарим на нашите лектори: доц. Сийка Новачкова (ИСУЛ, гр. София), доц. Пламен Цветанов ( гр. Плевен), доц. Сергей Николаев (Русия) и д-р Иван Лисичков (гр. Русе) за интересни доклади на актуални теми в областа на клиничната електромиография.

Инженерите на фирма Илан Медицинска Апаратура представиха новото програмно обезпечение за ЕМГ, разработено специално за западноевропейския пазар, в съответствие с изискванията на ЕС.

По време на курса се проведоха индивидуални обучения с ЕМГ апаратура на фирма „Нейрософт”.

На успешно завършилите курса бяха издадени сертификати от "Нейрософт".

Фоторепортаж


Arab Health 2009

За четвърти път фирма Neurosoft взе участие в най-голямата в Близкия изток медицинско изложение "ARAB HEALTH". Интересът към изложбата нараства непрекъснато, като всяка година се увеличава броят на изложителите, и ние се стараем да не се изгубим при това многообразие. На всички изложби ние не само показваме оборудване но и демонстрираме неговия практически потенциал. И тази година десетки лекари от Сирия, Иран, ОАЕ и от други арабски держави участваха в проведените мастер-класове и практическите демонстрации. 

Фоторепортаж


Събития 2010 г. , Събития 2008 г.